qodsna.ir qodsna.ir

مقایسه مقاومت ویتنام و غزه

منیر شفیق

به گزارش خبرگزاری قدس (قدسنا) منیر شفیق، متفکر و استراتژیست فلسطینی، در یادداشتی تحلیلی به مقایسه‌ی تطبیقی مقاومت ویتنام و غزه پرداخته و نقاط قوت و ضعف هر دو مبارزه علیه نیروهای اشغالگر را مورد بررسی قرار داده است.

 

شفیق با اشاره به جنگ دوم هند و چین (۱۹۵۵-۱۹۷۵) که به عنوان جنگ مقاومت ویتنام علیه آمریکا شناخته می‌شود، پایداری ویتنام در برابر شدیدترین عملیات‌های نظامی آمریکا را دلیل اصلی ماندگاری این جنگ در افکار عمومی، حتی در میان دیگر رویدادهای مهم جهانی، عنوان می‌کند. وی در ادامه به افول آمریکا پس از شکست نظامی در ویتنام در سال ۱۹۷۵ اشاره کرده و همزمانی این افول با گسترش نفوذ شوروی و پیروزی انقلاب اسلامی ایران در سال ۱۹۷۹ را مورد توجه قرار می‌دهد.

 

این استراتژیست فلسطینی، اتحاد ویتنام پس از پیروزی در سال ۱۹۷۵ و گرایش آن به سمت اتحاد جماهیر شوروی به دلیل تنش‌های تاریخی با چین را یادآور شده و از سیاست‌های شوروی در قبال بمباران هانوی توسط آمریکا انتقاد می‌کند.

 

شفیق، تأثیر مقاومت ویتنام بر مقاومت فلسطین را عمیق و مؤثر توصیف کرده و از انحراف جنبش فتح به سمت پروژه سازش در اوایل دهه ۱۹۸۰ و کنار گذاشتن شعار “انقلاب، انقلاب تا پیروزی” ابراز تأسف می‌کند.

 

وی انتقال پرچم مقاومت از ویتنام به جنبش‌های حماس، جهاد اسلامی و حزب‌الله لبنان با حمایت ایران را آغاز مرحله جدیدی در تاریخ مقاومت در سطح جهان می‌داند و تفاوت‌های اساسی این نسل جدید مقاومت را با مقاومت‌های ویتنام و فلسطین (فتح - ساف) که بر مرجعیت اسلامی تکیه دارد، برجسته می‌سازد.

 

منیر شفیق برتری مقاومت نوار غزه در مقایسه با مقاومت در ویتنام را با مقایسه‌ی حمایت‌های گسترده‌ی چین، شوروی و ده‌ها کشور سوسیالیستی از مقاومت ویتنام، در مقابل شرایط غزه که بیش از یک سال و نیم است در محاصره کامل و در برابر ارتش رژیم صهیونیستی با پشتیبانی همه جانبه آمریکا مقاومت می‌کند، تبیین می کند.

 

شفیق معتقد است که توانایی‌های فرماندهی و نیروهای مقاومت در غزه، با توجه به استفاده از تونل‌ها و نبردهای تاکتیکی، به سطحی کیفی ارتقا یافته که حتی از نبرد ویتنام نیز فراتر رفته است. مقاومت در غزه در حالی تداوم یافته است که بیش از یک سال و نیم در شرایط محاصره کامل در برابر ارتش رژیم صهیونیستی قرار دارد؛ ارتشی که از حمایت نظامی و سیاسی آمریکا و پیشرفت‌های تکنولوژیکی بهره‌مند است.


| شناسه مطلب: 406684