هشدار هفت نهاد بینالمللی: کمبود سوخت، غزه را در آستانه فاجعه انسانی قرار داده است/ سخنگوی بیمارستان شهدای الاقصی: توقف جریان برق در مراکز درمانی به معنای از بین رفتن جان بیماران است

هفت نهاد وابسته به سازمان ملل متحد در بیانیهای مشترک هشدار دادند کمبود شدید سوخت در نوار غزه به سطحی بحرانی رسیده و ادامه آن میتواند به توقف کامل خدمات درمانی، امدادی و حیاتی در این منطقه منجر شود.
به گزارش خبرگزاری قدس (قدسنا) به نقل از الجزیره، بر اساس این بیانیه، پس از نزدیک به دو سال جنگ، مردم غزه در شرایطی بسیار دشوار و در آستانه گرسنگی فراگیر قرار گرفتهاند.
سازمانهای بینالمللی اعلام کردند کاهش سوخت، باری طاقتفرسا بر دوش مردمی است که زندگی روزمرهشان به انرژی وابسته است و بدون آن، بیمارستانها، آمبولانسها، سیستمهای آب و فاضلاب، نانواییها و حتی آشپزخانههای جمعی نیز از کار میافتند.
نهادهای امضاکننده این بیانیه شامل «دفتر هماهنگی امور انسانی سازمان ملل (OCHA)»، «سازمان بهداشت جهانی» و «برنامه جهانی غذا» هستند. آنها تأکید کردند که با ادامه بحران سوخت، نهادهای امدادرسان ممکن است ناچار به توقف کامل عملیات خود شوند.
در این بیانیه آمده است: «در غیاب سوخت، ارائه خدمات درمانی، دسترسی به آب سالم و تأمین کمکهای ضروری ممکن نخواهد بود. توقف تولید آب و سیستم فاضلاب، همراه با انباشت زبالهها، خانوادهها را در معرض شیوع بیماریهای کشنده قرار میدهد و آسیبپذیرترین اقشار را یکقدم دیگر به مرگ نزدیکتر میسازد.»
این هشدار تنها چند روز پس از آن منتشر میشود که پس از ۱۳۰ روز توقف کامل، مقدار محدودی سوخت ـ تنها ۷۵ هزار لیتر ـ به غزه وارد شد. با این حال، نهادهای بینالمللی تأکید کردهاند این میزان بسیار ناچیزتر از نیاز روزانه برای حفظ زندگی عادی و تداوم عملیات امدادرسانی است.
وزارت بهداشت غزه نیز اعلام کرده است به دلیل کمبود سوخت، بیمارستانها مجبور به قطع برق برخی بخشها، توقف خدمات غیرضروری و حتی کاهش استفاده از آمبولانس شدهاند؛ تا جایی که برخی بیماران با گاریهای حیوانکش جابهجا میشوند و جان بیماران بخش مراقبتهای ویژه در خطر جدی قرار دارد.
سازمانهای بینالمللی خواستار آن شدهاند که رژیم صهیونیستی بهطور فوری و منظم اجازه ورود سوخت به غزه را بدهد تا از فروپاشی کامل خدمات انسانی جلوگیری شود.
خبر دیگر اینکه خلیل الدقران سخنگوی بیمارستان شهدای الاقصی درباره پیامدهای خطرناک قطع برق در بیمارستانهای نوار غزه هشدار داد و تأکید کرد: توقف جریان برق در مراکز درمانی، عملاً به معنای از بین رفتن جان بیماران است.
وی اعلام کرد رژیم صهیونیستی از ورود سوخت کافی برای راهاندازی بیمارستانها جلوگیری میکند، مسئلهای که عملکرد حیاتیترین تجهیزات پزشکی را مختل کرده و جان هزاران نفر، بهویژه بیماران نیازمند مراقبتهای ویژه را تهدید میکند.
الدقران همچنین به وضعیت نگرانکننده کودکان غزه اشاره کرد و گفت: بیش از ۶۵۰ هزار کودک به دلیل پیامدهای محاصره، با سوء تغذیه شدید مواجه هستند و در شرایطی زندگی میکنند که هر روز جانشان در معرض تهدید قرار دارد.
سخنگوی بیمارستان شهدای الاقصی خاطرنشان کرد: تاکنون بیش از ۱۷ هزار کودک توسط جنگندهها و تانکهای رژیم اشغالگر کشته شدهاند، و اکنون دشمن با گرسنگی و بیماری، در تلاش است تا نسل آینده غزه را از بین ببرد.
آژانس امداد رسانی و کاریابی سازمان ملل متحد (آنروا ) هم از افزایش سوءتغذیه در نوار غزه از زمان محاصره این منطقه در ماه مارس خبر داد.
آژانس آنروا اعلام کرد علیرغم کمبود شدید در لوازم اساسی درمانی، تیم های پزشکی این آژانس به کار خود در غزه در راستای کمک به اقشار ضعیف تر ادامه می دهد.
آژانس امداد رسانی و کاریابی سازمان ملل ( آنروا) پیش از این نیز اعلام کرد نبود آب آشامیدنی و بهداشتی در غزه و همچنین ازدحام در پناهگاه ها و گرمای تابستان منجر به پیامدهای وخیم بهداشتی خواهد شد.
این آژانس تاکید کرد: محاصره نوار غزه باید برداشته شود و به ما اجازه داده شود ارسال کمک های انسانی به غزه از جمله لوازم بهداشتی و نظافت را از سر بگیریم.
انتهای پیام /ی.ح/26
صفحات اجتماعی
اینستاگرام تلگرام توییتر آر اس اس