موسسه «تونی بلر» و پاکسازی قومی در غزه

رسانه انگلیسی نوشته شواهدی وجود دارد نشان میدهد موسسه جنجالبرانگیز «تونی بلر» با طرحی موسوم به «اعتماد بزرگ» برای پاکسازی قومی غزه با چشمانداز تبدیل کردن آن به یک منطقه سودآور اقتصادی از سوی گروهی از تاجران اسرائیلی و یک گروه مشورتی آمریکایی مرتبط بوده است.
به گزارش خبرگزاری قدس (قدسنا) رسانه انگلیسی نوشته موسسه «تونی بلر» به پروژهای مرتبط است که به دلیل پیشنهاد پاکسازی قومی در غزه که شامل بازسازی گسترده این منطقه محاصرهشده بوده، به شدت محکوم شده است.
پایگاه خبری-تحلیلی میدل ایستآی در این باره گزارش داد: بر اساس اسنادی که روزنامه فایننشال تایمز منتشر کرده این طرح شامل ایجاد «ریویرای ترامپ» و پروژههای زیرساختی است که به نام ثروتمندان خلیج فارس نامگذاری شده است.
این چشمانداز که با عنوان «اعتماد بزرگ» ترسیم شده، توسط چند تاجر اسرائیلی با حمایت گروهی از مشاوران «گروه مشاوره بوستون» تهیه شده است.
طرح گروه مشاوره بوستون مبتنی بر این فرض است که حداقل ۲۵ درصد از فلسطینیها «داوطلبانه» غره را ترک خواهند کرد و بیشترشان هرگز بازنمیگردند. مشخص نیست که آیا فلسطینیها در این مورد حق انتخابی خواهند داشت یا نه اما این پیشنهاد به عنوان پاکسازی قومی جمعیت بومی این سرزمین به شدت محکوم شده است.
هدف این پروژه تبدیل این منطقه محاصرهشده به قطب سرمایهگذاری سودآور بوده است که اکنون بر اثر حملات رژیم صهیونیستی به تلی از خرابهها تبدیل شده. محور اصلی این طرح برنامههای تجاری مبتنی بر بلاکچین، مناطق ویژه اقتصادی با مالیات کم و جزایر مصنوعی مشابه خط ساحلی دوبی بوده است.
میدل ایست آی نوشت: در حالی که موسسه تونی بلر اصرار دارد که نه این طرح را تایید کرده و نه نویسنده آن بوده، دو نفر از کارکنان این موسسه در بحثهای مربوط به این طرح مشارکت داشتهاند.
موسسه تونی بلر در سال ۲۰۱۶ توسط «تونی بلر» نخستوزیر پیشین انگلیس تاسیس شد و مدعی «اصلاح سیاست جهانی و مبارزه با افراطگرایی» است.
یکی از اسناد داخلی این موسسه با عنوان «طرح اقتصادی غزه» که در گروه پروژه در گردش بوده، پیشنهادهای بلندپروازانه اقتصادی و زیرساختی برای غزه را تشریح میکرد.
این پیشنهادها شامل ایجاد جزایر مصنوعی در سواحل غزه و احداث یک بندر آب عمیق بود که غزه را به گذرگاه هند-غرب آسیا-اروپا متصل میسازد.
برخلاف پیشنهاد تاجران اسرائیلی، سند موسسه تونی بلر به کوچاندن فلسطینیها اشارهای نداشت که مورد حمایت «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا بوده و جامعه بینالمللی به طور گسترده آن را به عنوان پاکسازی قومی در غزه محکوم کرده است.
اگرچه برخی از ایدهها مشترک بودند، موسسه بلر تاکید دارد که هیچ نقشی در تهیه یا تایید پیشنهاد ارائهشده از سوی گروه مشورتی بوستون نداشته است.
در ابتدا، موسسه تونلی بلر هرگونه نقش داشتن در این طرح را رد کرده و یک سخنگوی این موسسه به فایننشال تایمز گفت: داستان شما به کلی اشباه است. موسسه تونی بلر در تهیه اسلایدهای این پیشنهادها نقش نداشته است.
با این حال، پس از آن که فایننشال تایمز شواهدی از یک گروه پیامرسان ۱۲ نفره ارائه داد که شامل کارکنان موسسه تونی بلر، مشاوران گروه مشاوره بوستون و سازماندهندگان اسرائیلی میشد، این موسسه پذیرفت که کارکنانش از بحثهای مرتبط با این طرح مطلع بوده و در آنها مشارکت داشتهاند.
سخنگوی موسسه تونی بلر توضیح داد: ما هرگز نگفتهایم که موسسه از فعالیتهای این گروه کاملا بیاطلاع بوده است.
موسسه تونی بلر مدعی است که در این بحثها صرفا شنونده بوده و سند داخلی مذکور آن صرفا یکی از چندین سناریوی پساجنگی بوده که در حال بررسی بوده است.
این اولین باری نیست که بلر یا موسسه او جنجال بهپا کردهاند. او به عنوان حامی افتحاری شاخه انگلیسی «صندوق ملی یهود» اراضی اشغالی فعالیت میکند. این سازمان به دلیل فعالیتهایش از جمله اهدای یک میلیون دلار به آنچه «بزرگترین شبهنظامیان» اسرائیل توصیف کرده و حذف فلسطین از نقشههای رسمی، با انتقاد شدیدی مواجه شده است.
موسسه تونی بلر همچنین از یک کلاهبردار مالی مرتبط با شهرکهای غیرقانونی اراضی اشغالی و یک شبکه اسلامهراس آمریکایی مبالغی دریافت کرده است.
انتهای پیام/ی.ح/26
صفحات اجتماعی
اینستاگرام تلگرام توییتر آر اس اس