مشروح نشست شورای امنیت درباره تجاوز غیر قانونی آمریکا به جمهوری اسلامی ایران
روسیه: چگونه از ایران می خواهید که خویشتن داری کند؟ ما در این اتاق ریاکاری زیاد دیده ایم | چین: اقدامات ایالات متحده آمریکا نقض خطرناک منشور سازمان ملل، قوانین بین المللی و حاکمیت ایران است

سومین نشست اضطراری شورای امنیت سازمان ملل درباره حملات آمریکا به ایران عصر یکشنبه به وقت محلی (بامداد امروز) در مقر سازمان ملل در نیویورک برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری قدس (قدسنا) سومین نشست اضطراری شورای امنیت سازمان ملل درباره حملات آمریکا به ایران عصر یکشنبه به وقت محلی (بامداد امروز) در مقر سازمان ملل در نیویورک برگزار شد.
این نشست اضطراری شورای امنیت سازمان ملل برای بحث و گفت و گو در مورد حملات آمریکا به سه تأسیسات هستهای ایران به درخواست ایران تشکیل شد. این نشست که بنا به درخواست ایران انجام شد با سخنرانی آغازین سعید ایروانی سفیر و نماینده کشورمان نزد سازمان ملل متحد آغاز به کار کرد.
ایروانی در نشست شورای امنیت: سکوت شورای امنیت به معنای همدستی در جنایات اسرائیل و آمریکا خواهد بود
امیرسعید ایروانی، نماینده کشورمان در این نشست گفت: بابت تلاشهای ارزندهتان در ظرفیت رئیس شورای امنیت جهت برگزاری فوری این نشست اضطراری تشکر میکنم.
از حضور دبیرکل در این نشست استقبال میکنیم. بیانیه ارائه شده توسط دستیار دبیرکل (در امور اروپا)، آقای میروسلاو یِنکا، را شنیدیم. از تمامی کشورهایی که در سمت درست تاریخ ایستادهاند و اقدامات تجاوزکارانه ایالات متحده آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه کشورم را به صراحت محکوم کردهاند، قدردانی میکنیم.
امروز برای سومین بار از زمان آغاز تجاوزات وحشیانه علیه کشورم، ابتدا توسط رژیم اسرائیل در تاریخ ۱۳ ژوئن و اکنون توسط ایالات متحده آمریکا، در برابر این شورا سخن میگویم. با نهایت فوریت و نگرانی عمیق، از جانب مردممان، ملتی صلحدوست با جمعیتی نزدیک به یکصد میلیون نفر، سخن میگویم.
امروز لکه ننگ دیگری به تاریخ سیاسی ایالات متحده آمریکا افزوده شد.
پس از آنکه رژیم نامشروع اسرائیل در انجام «کارهای کثیف» غرب ناکام ماند، دونالد ترامپ ناچار شد در نخستین ساعات بامداد یکشنبه، ۲۲ ژوئن ۲۰۲۵، شخصاً و مستقیم، ننگینترین بخش این سناریوی پلید را اجرا کند.
بنیامین نتانیاهو، این جنایتکار جنگی تحت تعقیب بینالمللی، بار دیگر موفق شد سیاست خارجی ایالات متحده را به گروگان گرفته و آمریکا را به درون جنگی دیگر، بیپایه و پرهزینه هُل دهد. آمریکا یکبار دیگر، با بیپروایی تمام، امنیت خود را فدای بقای نتانیاهو کرد. جهان بار دیگر شاهد فساد عیان در نظام سیاسی ایالات متحده و رهبران آن بود.
جمهوری اسلامی ایران بهعنوان کشوری مستقل و صلحطلب، بارها به رژیم جنگطلب ایالات متحده هشدار داده بود که از افتادن در این باتلاق خودداری کند.
اکنون نیز ایران، بر اساس حقوق بینالملل، حق مشروع و کامل خود را برای دفاع از خود در برابر این تجاوز آشکار آمریکا و مزدور نیابتی آن، رژیم اسرائیل، محفوظ میدارد. زمان، نوع و ابعاد پاسخ متقابل و متناسب ایران را نیروهای مسلح ما تعیین خواهند کرد.
ملت مقاوم و متحد ایران در طول تاریخ، زخمهایی عمیقتر را تاب آورده و با دشمنانی درندهخوتر روبهرو بوده است؛ این بار نیز، عزت، اقتدار و عظمت خود را به جهانیان نشان خواهد داد.
در طول ده روز گذشته از یورش وحشیانه رژیم صهیونیستی، تمامی اطلاعات و هشدارهای لازم در اختیار نهادهای بینالمللی از جمله شورای امنیت سازمان ملل و آژانس بینالمللی انرژی اتمی، قرار گرفته است. با این حال، این نهادها بار دیگر ثابت کردند که آنچه از آن بهعنوان تلاش هشتاد ساله برای جلوگیری از جنگ و تجاوز یاد میشود، در عمل توخالی و بیاثر است.
جمهوری اسلامی ایران با شدیدترین عبارات، این تجاوز تحریک نشده و از پیش طراحیشده را محکوم و تقبیح میکند؛ حملهای که در ادامهی حملات نظامی گسترده رژیم اسرائیل علیه کشور و مردم من صورت گرفت.
تاریخ این روزهای غمبار را هرگز فراموش نخواهد کرد. مایه تأسف عمیق است که کشوری صلحدوست، از بنیانگذاران سازمان ملل متحد، با بیش از پنج هزار سال فرهنگ و تمدن، عضو مسئول منشور ملل متحد و پیمان منع گسترش سلاحهای هستهای و یک کشور غیرهستهای، هدف حملهی مسلحانه از سوی یک رژیم نامشروع، و اکنون از سوی حامی اصلی آن یعنی ایالات متحده آمریکا که هر دوی آنها هزاران کلاهک هستهای در اختیار دارند، قرار گرفته است.
ایالات متحده آمریکا بهعنوان عضو دائم این شورا، امین پیمان منع گسترش سلاحهای هستهای و تنها کشوری که تاکنون از سلاح هستهای استفاده کرده و میلیونها نفر را در دو شهر به قتل رسانده است، اکنون بار دیگر به زور غیرقانونی متوسل شده، و تحت بهانهای ساختگی و مضحک پیرامون جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هستهای، جنگی را علیه کشور من آغاز کرده است. چه تضاد تلخ و تراژیکی.
تجاوزات ایالات متحده و رژیم اسرائیل نقضی آشکار و فاحشِ حقوق بینالملل است. این اقدامات ناقض اصل آمرهی منع تجاوز و نیز اصول بنیادی منشور ملل متحد، بهویژه ماده ۲ بند ۴ آن هستند که بهطور صریح هرگونه تهدید یا توسل به زور علیه حاکمیت یا تمامیت ارضی هر عضو سازمان ملل را ممنوع کرده است.
این اقدام غیرقانونی همچنین ناقض منشور، اساسنامه آژانس بینالمللی انرژی اتمی، قطعنامههای مربوطه کنفرانس عمومی آژانس، قطعنامههای شورای امنیت ۴۸۷ (۱۹۸۱) و ۲۲۳۱ (۲۰۱۵)، و نیز خود پیمان منع گسترش سلاحهای هستهای است.
در حالی که نماینده ایالات متحده همچنان به تکرار اتهامات بیاساس علیه جمهوری اسلامی ایران ادامه میدهد، جامعه بینالمللی بهخوبی از سوابق تاریک و مستند این کشور در زمینهی مداخلات نظامی، استفادهی غیرقانونی از زور علیه دیگر کشورهای دارای حاکمیت، و حمایت از تروریسم در خاورمیانه و سایر نقاط جهان آگاه است.
واقعیتها خود گویای همه چیز هستند: تمامی اتهامات ایالات متحده علیه جمهوری اسلامی ایران بیاساس، فاقد هرگونه وجاهت حقوقی و کاملاً دارای انگیزههای سیاسی است.
یک نمونه روشن از این واقعیت، ترور فجیع و بزدلانه شهید سپهبد قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، به همراه یارانش است. ایشان در حالی هدف این ترور ناجوانمردانه و حساب شده قرار گرفت که در پاسخ به دعوت رسمی دولت عراق در حال سفر رسمی به این کشور بود.
این جنایت بهدست نیروهای ایالات متحده و به دستور مستقیم رئیسجمهور وقت آمریکا انجام شد، کسی که دیروز بار دیگر مسئولیت این جنایت شنیع را بهصراحت پذیرفت. سپهبد سلیمانی برای ملت ایران و ملتهای منطقه، قهرمانی بیبدیل در مبارزه با گروههای تروریستی، بهویژه داعش، باقی خواهد ماند.
از تجاوزات غیرقانونی به عراق و افغانستان گرفته تا مداخله فاجعهبار در لیبی، ایالات متحده بارها منشور ملل متحد را نادیده گرفته، جوامع را کامل نابود کرده، و دههها منطقه را بیثبات ساخته است. مردم این کشورها همچنان هزینه سیاستهای بیمهابای ایالات متحده را میپردازند.
گوترش: حمله آمریکا تحول خطرناکی است؛ درگیری باید فورا متوقف شود
دبیرکل سازمان ملل متحد در پی پیوستن آمریکا به تجاوز رژیم اسرائیل علیه ایران گفت: بمباران تاسیسات هستهای ایران از سوی آمریکا، تحول خطرناکی در منطقهای است که وضعیتش پیش از این نیز بحرانی بود و درگیری باید فورا متوقف شود.
آنتونیو گوترش روز یکشنبه به وقت محلی در سومین نشست اضطراری شورای امنیت سازمان ملل درباره تجاوز به ایران گفت: باید فورا درگیریها متوقف شود و مذاکرات جدی و پایدار درباره برنامه هستهای ایران از سر گرفته شود.
گوترش تصریح کرد: دو روز پیش در همین جا در شورای امنیت من مستقیماً درخواست کردم که «به صلح فرصتی بدهید» به این درخواست توجهی نشد. در عوض، بمباران تأسیسات هستهای ایران توسط ایالات متحده، نشاندهنده تحول خطرناکی در منطقهای است که وضعیت آن از قبل بحرانی بود.
دبیرکل سازمان ملل تاکید کرد: از ابتدای بحران، بارها هرگونه تشدید تنش نظامی در خاورمیانه را محکوم کردهام و مردم منطقه نمیتوانند چرخه دیگری از ویرانی را تحمل کنند.
گوترش با هشدار نسبت به اینکه در معرض به خطر افتادن به ورطه انتقام جویی های پی در پی قرار داریم، تاکید کرد: برای جلوگیری از آن، دیپلماسی باید غالب شود. غیرنظامیان باید محافظت شوند. ناوبری دریایی ایمن باید تضمین شود، ما باید فوراً و قاطعانه برای توقف جنگ و بازگشت به مذاکرات جدی و پایدار در مورد برنامه هستهای ایران اقدام کنیم.
دبیرکل سازمان ملل تصریح کرد: ما به راهحلی معتبر، جامع و قابل راستیآزمایی نیاز داریم، راهحلی که اعتماد را از جمله با فراهمسازی دسترسی کامل برای بازرسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی (IAEA) به عنوان مرجع فنی سازمان ملل متحد در این حوزه بازسازی کند.
او تاکید کرد: پیمان عدم اشاعهی سلاحهای هستهای (NPT) سنگبنای صلح و امنیت بینالمللی است. ایران باید بهطور کامل به آن احترام بگذارد و همهی کشورهای عضو باید مطابق با تعهدات خود ذیل منشور سازمان ملل متحد و سایر اصول حقوق بینالملل، از جمله حقوق بینالملل بشردوستانه، عمل کنند.
گوترش اعلام کرد: سازمان ملل متحد آماده است تا از هرگونه تلاشی برای دستیابی به یک راهحل مسالمتآمیز حمایت کند. اما صلح را نمیتوان تحمیل کرد، باید آن را انتخاب کرد.
دبیرکل سازمان ملل گفت: ما با یک انتخاب دشوار روبرو هستیم. یک مسیر منجر به جنگ گستردهتر، رنج عمیقتر انسانی و آسیب جدی به نظم بینالمللی میشود. راه دیگر منجر به کاهش تنش، دیپلماسی و گفت وگو میشود.ما میدانیم کدام مسیر درست است.
دبیرکل سازمان ملل خطاب به اعضای شورای امنیت گفت: من از این شورا و همه کشورهای عضو میخواهم که با منطق، خویشتنداری و فوریت عمل کنند، ما نمیتوانیم و نباید از صلح دست بکشیم.
گروسی: فرصتی برای بازگشت به دیپلماسی داریم؛ به میز مذاکره بازگردیم
مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی با بیان اینکه ما فرصتی برای بازگشت به گفت وگو و دیپلماسی داریم، گفت: ما باید به میز مذاکرات بازگردیم و اجازه دهیم بازرسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی به تاسیسات هسته ای ایران بازگردند.
رافائل ماریانو گروسی درباره پیوستن آمریکا به تجاوز اسرائیل علیه ایران گفت: ایران به آژانس اطلاع داده که بر اثر حملات هیچ افزایشی در سطح تشعشعات در تاسیسات دیده نمیشود.
او افزود که رویدادهای پرتنش در ایران، با بمباران شب گذشته و احتمال گسترش درگیری، ابعاد جدیتری به خود گرفتهاند؛ «ما در حال حاضر فرصتی محدود برای بازگشت به گفتوگو و دیپلماسی در اختیار داریم. اگر این فرصت از دست برود، خشونت و ویرانی میتواند به سطوحی غیرقابل تصور برسد و رژیم جهانی عدم اشاعه همانگونه که میشناسیم، ممکن است فروبپاشد.»
گروسی ادامه داد: ایران، اسرائیل، خاورمیانه، به صلح نیاز دارند و مسیری برای دیپلماسی وجود دارد. ما باید به میز مذاکره برگردیم و به بازرسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی، حافظان معاهده ان پی تی اجازه دهیم تا به تاسیسات هستهای ایران بازگردند و ذخایر اورانیوم، از جمله مهمتر از همه درباره ۴۰۰ کیلوگرم اورانیوم غنیشده تا ۶۰ درصد گزارشی ارائه دهند.
نماینده چین در سازمان ملل حملات آمریکا به ایران را بهشدت محکوم کرد
سفیر و نماینده چین در سازمان ملل، حملات آمریکا به تاسیسات هسته ای ایران را «به شدت» محکوم کرد و گفت: حمله آمریکا به تاسیسات ایران، ضربهای مهلک به نظام منع اشاعه هستهای بود.
«فو کونگ» درباره پیوستن آمریکا به تجاوز اسرائیل به ایران گفت: طرفهای درگیر، بهویژه اسرائیل، باید فورا به آتشبس برسند. دیپلماسی برای حل مساله هستهای ایران هنوز به پایان نرسیده و همچنان امید به راهحل صلحآمیز وجود دارد.
او گفت: چین عمیقأ نگران ازکنترلخارجشدن اوضاع است؛ همه طرفها بهویژه اسراییل باید خصومتها را متوقف کنند. صلح از طریق زور و قوه قهریه در خاورمیانه به دست نمیآید.
سفیر چین در سازمان ملل تاکید کرد: خواستار اقدام فوری شورای امنیت هستیم و این نهاد نباید نظاره گر باشد.
نماینده چین همچنین اعلام کرد: ما به همراه روسیه و پاکستان پیشنویس قطعنامهای را پیشنهاد کردهایم که خواستار توقف درگیری و آتشبس فوری و بدون قید و شرط است که خواستار حمایت از آن هستیم.
سفیر چین ادامه داد: اقدامات ایالات متحده آمریکا نقض خطرناک منشور سازمان ملل، قوانین بین المللی و حاکمیت ایران است و باید از غیرنظامیان محافظت شود و نباید به زیرساخت های غیرنظامی حمله کرد.
نماینده چین در سازمان ملل با بیان اینکه حملات آمریکا به ایران، به این کشور آسیب وارد کرده است، تاکید کرد: حملات آمریکا اعتبار واشنگتن را نیز در عرصه بین المللی تخریب کرده است.
وی تاکید کرد: ما اکنون با خطر از کنترل خارج شدن شرایط و گسترش منازعه مواجه هستیم.
سفیر چین در سازمان ملل تصریح کرد: باید به گفت وگوها متعهد بود و اختلافات باید از طریق گفت و گو حل و فصل شود و در این زمینه راهکاری دیپلماتیک یافت.
روسیه: اقدامات غیرمسئولانه و تحریک آمیز آمریکا علیه ایران را محکوم میکنیم
سفیر و نماینده دائم روسیه در سازمان ملل درباره پیوستن آمریکا به تجاوز رژیم اسرائیل علیه ایران گفت: اقدامات غیرمسئولانه، خطرناک و تحریکآمیز آمریکا علیه ایران را محکوم میکنیم.
واسیلی نبنزیا درباره حملات آمریکا به تاسیسات هسته ای ایران افزود: آمریکا جعبه پاندورا را گشوده است، هیچکس نمیداند این اقدام چه فجایع و رنجهای تازهای به همراه خواهد داشت.
سفیر روسیه در سازمان ملل تصریح کرد: حملات آمریکا و اسرائیل علیه ایران نشاندهنده بیاحترامی کامل به جامعه بینالمللی است. آمریکا به همراه اسرائیل که بیش از یک هفته است قوانین بینالمللی را نقض میکنند، دیشب به ایران حمله کردند.
نبنزیا ادامه داد: آمریکا و اسرائیل خود را قاضی خودخوانده میبینند و از هیچ جنایتی ابایی ندارند، همکاران آمریکایی ما هیچ علاقهای به دیپلماسی ندارند و آشکارا در عرصه عمومی به آن مینازند.
سفیر روسیه با بیان اینکه آمریکا در پی خواسته اسرائیل مطالبه جهانی یعنی توقف درگیری را نادیده میگیرد اما با این حال ایران را متهم میکند، گفت: روسیه پیشنهاد میانجیگری داد اما ایالات متحده آمریکا امروز به دیپلماسی نیازی ندارد و برای حفظ هژمونی جهانی آماده هرگونه جنایت و نقض قوانین بینالمللی است.
نماینده روسیه با بیان اینکه حمله ایالات متحده آمریکا به ایران ضربهای شدید به رژیم عدم اشاعه است، افزود: برخی از اعضای شورای امنیت سازمان ملل شجاعت محکوم کردن تجاوز آمریکا علیه ایران را ندارند.
سفیر روسیه تاکید کرد: ایران حق دارد برنامه هستهای خود را برای اهداف صلحآمیز توسعه دهد.
او در عین حال گفت: آمریکا نسبت به پیامدهای خطرناک رادیولوژیکی که میتواند از حملات در ایران ناشی شود، بیتفاوت است.
سفیر روسیه در سازمان ملل همچنین گفت که اسرائیل همچنان از پیوستن به پیمان انپیتی خودداری میکند حال آنکه ایران بزرگترین کشوری است که تحت بازرسیهای گسترده آژانس انرژی اتمی قرار دارد.
نماینده روسیه خطاب به کشورهای اروپایی در نشست شورای امنیت گفت: چگونه از ایران می خواهید که خویشتن داری کند؟ ما در این اتاق ریاکاری زیاد دیده ایم، انتظار داریم آژانس انرژی اتمی تحلیلی بی طرفانه ارائه بدهد.
ادعاهای گستاخانه نماینده آمریکا در توجیه حملات به ایران و حمایت از اسرائیل
نماینده آمریکا در اظهاراتی گستاخانه برای توجیه حملات واشنگتن علیه تاسیسات هسته ای ایران، تهران را تهدید کرد که نباید به این تجاوز پاسخ دهد.
دوروتی شی درباره حملات آمریکا به تاسیسات هسته ای ایران مدعی شد: هدف قرار دادن تاسیسات ایران برای تضعیف قابلیتهای هستهای آن کشور بود.
این دیپلمات آمریکایی مدعی شد: بالاخره زمان آن رسیده بود که قاطعانه از متحد خود، شهروندان خود و منافع خود دفاع کنیم و هرگونه حمله مستقیم یا غیرمستقیم علیه آمریکاییها یا پایگاههای آمریکا با پاسخی ویرانگر روبرو خواهد شد.
این دیپلمات آمریکایی مدعی شد: ایران مدتها برنامه هستهای تسلیحاتی خود را مبهم نگه داشته و در مذاکرات اخیر، مانع از تلاشهای مبتنی بر حسن نیت ما شده است.
او ادعا کرد: ایران از پاسخگویی صادقانه و مبتنی بر حسن نیت سر باز زده است و زمان آن فرا رسیده بود که ایالات متحده در دفاع از متحد خود و در دفاع از شهروندان و منافع خود قاطعانه دست به اقدام بزند.
دوروتی شی مدعی شد: ایران باید با حسن نیت به مذاکرات بازگردد و اکنون نباید تنشها را تشدید کند، شورای امنیت باید از ایران بخواهد به تلاشهایش برای نابودی اسرائیل و دستیابی به سلاح هستهای پایان دهد.
او در ادامه سیاست زورگویی و قلدرمابی آمریکا ادعا کرد: هرگونه حمله مستقیم یا غیرمستقیم ایران به شهروندان یا پایگاههای ما با پاسخی قاطع و ویرانگر مواجه خواهد شد.
نماینده آمریکا در نشست شورای امنیت با عصبانیت از شعارهای «مرگ بر اسرائیل» و «مرگ بر آمریکا» در ایران خطاب به شورای امنیت گفت: این شورا باید ایران را متقاعد کند که دست از برنامه ۴۷ ساله خود برای نابودی اسرائیل بردارد و به میز مذاکره بازگردد.
انگلیس بدون محکومیت حملات آمریکا خواستار خویشتنداری ایران شد
سفیر و نماینده انگلیس در سازمان ملل درباره حمله آمریکا به تاسیسات هسته ای ایران، بدون محکوم کردن این اقدام خواستار خویشتنداری تهران شد.
باربارا وود وارد درباره پیوستن آمریکا به حملات رژیم اسرائیل علیه ایران گفت: «چرخه دیگری از درگیری، خطرات جدی برای صلح و ثبات منطقهای و بینالمللی ایجاد میکند. اولویت اصلی ما اکنون باید حمایت از کاهش تنش باشد.»
سفیر انگلیس افزود: «بریتانیا در حملات ایالات متحده یا اسرائیل شرکت نکرده است.»
این دیپلمات دولت انگلیس در شورای امنیت با تکرار ادعاها درباره برنامه هسته ای ایران اضافه کرد: اقدام نظامی به تنهایی نمیتواند راهحل پایداری برای نگرانیها در مورد برنامه هستهای ایران ایجاد کند.
سفیر انگلیس مدعی شد: «ما اکنون از ایران میخواهیم که خویشتنداری کند و از همه طرفها میخواهیم که به میز مذاکره بازگردند و یک راهحل دیپلماتیک پیدا کنند.»
پاکستان حمله آمریکا به تاسیسات هستهای ایران را محکوم کرد
سفیر و نماینده دائم پاکستان در سازمان ملل حمله آمریکا در همسویی با رژیم اسرائیل به تاسیسات هستهای ایران را محکوم کرد و آن را ناقض منشور سازما ملل و قوانین معاهده عدم اشاعه (ان پی تی) دانست.
عاصم افتخار احمد درباره حمله آمریکا به تاسیسات هستهای ایران گفت که کشورش به همراه چین و روسیه خواستار تصویب قطعنامه آتش بس فوری در خاورمیانه و توقف تجاوز اسرائیل شده است.
سفیر پاکستان در نشست شورای امنیت تصریح کرد: «پاکستان حملات آمریکا به تاسیسات هستهای ایران را محکوم میکند.»
وی گفت: «افزایش شدید تنشها و خشونت در نتیجه تجاوز و اقدامات غیرقانونی اسرائیل عمیقاً نگرانکننده است و هرگونه تشدید بیشتر تنشها، پیامدهای فاجعهباری را برای منطقه و فراتر از آن به همراه خواهد داشت.»
افتخار احمد افزود: «پاکستان در این دوران چالشبرانگیز، در کنار دولت و مردم برادر ایران ایستاده است.»
وی با بیان اینکه پاکستان از ابتدا مواضع اصولی در این باره اتخاذ کرده که براساس قوانین بین المللی بوده است، گفت: حمایت کامل خود را از ایران اعلام میکنیم و حق مشروع این کشور برای دفاع از خود براساس منشور سازمان ملل متحد را به رسمیت میشناسیم.
افتخار احمد اضافه کرد: حملات یکجانبه اسرائیل به تاسیسات هستهای ایران را که تحت نظر آژانس بین المللی انرژی اتمی است، بار دیگر محکوم میکنیم و خواستار پایان بخشیدن به این تجاوزها هستیم.
سفیر پاکستان گفت: اسلام آباد خواستار بازگشت به مسیر دیپلماسی برای حل اختلافات درباره برنامه هستهای ایران است. ما به شدت از تنشهای اخیر نگران هستیم و درباره تعمیق تنشها درپی تجاوز اسرائیل هشدار میدهیم چرا که این مساله میتواند تبعات ویرانگری برای منطقه و جهان داشته باشد.
الجزایر: هدف قرار دادن تاسیسات هستهای اعتبار نظام جهانی را تضعیف میکند
سفیر و نماینده الجزایر در سازمان ملل در پی حمله آمریکا به تاسیسات هستهای ایران، گفت: هدف قرار دادن تاسیسات هستهای، اعتبار نظامی جهانی را تضعیف میکند.
عمار بن جامع درباره حمله آمریکا به تاسیسات هستهای ایران، همسو با تجاوز رژیم اسرائیل افزود: تحولات در منطقه با سرعت نگرانکنندهای در حال وقوع است و این منطقه تاب تحمل جنگ دیگری را ندارد.
سفیر الجزایر اضافه کرد: هدف قرار دادن تاسیسات هستهای که تحت نظارتهای بینالمللی است، اعتبار نظام جهانی معاهده عدم اشاعه (ان ان پی تی ) را تضعیف میکند.
عمار بن جامع با بیان اینکه «ما خواستار آتش بس فوری و بازگشت به میز مذاکره» هستیم، تاکید کرد: تنها راه پیش رو، بازگشت به دیپلماسی است. راهحلهای نظامی هیچگاه برای رفع چالشهایی که خاورمیانه شاهد آن بوده، موفقیت آمیز نبوده است.
فرانسه: در حملات آمریکا و اسرائیل به ایران نقشی نداشتیم؛ زمان بازگشت به مذاکره است
سفیر و نماینده دائم فرانسه در سازمان ملل با اعلام اینکه پاریس در حملات آمریکا و اسرائیل به ایران و تاسیسات هستهای آن نقشی نداشته است، گفت: اکنون زمان بازگشت به مذاکره است.
«جروم بونافونت» درباره حمله آمریکا به تاسیسات هستهای ایران بدون محکوم کردن آمریکا و اسرائیل و تجاوزات آنها، افزود: «فرانسه در برنامهریزی یا اجرای حملات ایالات متحده به ایران مشارکتی نداشت.»
سفیر فرانسه در سازمان ملل مدعی شد: اکنون، زمان اتمام حملات و بازگشت به مذاکرات است و ایران باید کاملاً با آژانس بینالمللی انرژی اتمی همکاری کند.
بونافونت ادعا کرد: «ما از ایران میخواهیم که تنشها را تشدید نکند یا اقدامات تلافیجویانه انجام ندهد.»
این دیپلمات اروپایی مدعی شد: «ایران باید کاملاً با آژانس بینالمللی انرژی اتمی همکاری کند. باید اقداماتی انجام شود تا اطمینان حاصل شود که ایران هرگز به سلاحهای هستهای دست نمییابد.»
سفیر عراق: حمله آمریکا به تاسیسات هستهای ایران تهدید جدی صلح و امنیت بین المللی است
سفیر و نماینده عراق در سازمان ملل حمله آمریکا به تاسیسات هسته ای ایران را نقض معاهدات بین المللی خواند و گفت: این حمله گسترش خطر به حساب می آید و صلح و امنیت بینالمللی را تهدید میکند.
«عباس عبید» به نقض مکرر حریم هوایی این کشور برای حملات نظامی میان اسرائیل و ایران اشاره و آن را محکوم کرد.
نماینده عراق در شورای امنیت تصریح کرد: هدف قرار دادن تأسیسات هستهای، تحول خطرناکی را رقم میزند. تحولات منطقه، آزمونی واقعی برای نظام بینالمللی است.
او گفت: حمله به ایران، خطر شعلهور شدن جنگهای منطقهای را در منطقهای که مردم آن دهههاست در رنج هستند، به دنبال دارد.
سفیر عراق در سازمان ملل ادامه داد: ما نقض مکرر حریم هوایی خود را ثبت کرده و بار دیگر استفاده از آن در هرگونه درگیری را رد میکنیم. نباید از خاک عراق برای حمله به کشوری دیگر استفاده کرد.
عبید هشدار داد: هدف قرار دادن تأسیسات هستهای، اقدامی خطرناک به حساب می آید که ممکن است به نشت تشعشعات منجر شود و جان انسانها و محیط زیست در کشورهای همسایه را به خطر بیندازد.
او تاکید کرد: حمله آمریکا به ایران، تهدیدی برای تشدید تنش ها و شعله ور شدن جنگهای منطقهای است، در منطقهای که ملتهای آن دهههاست از ویرانی جنگها رنج میبرند.
سفیر عراق همچنین با یادآوری مصائبی که این کشور خود از بابت جنگ و پیامدهای آن تجربه کرده است، گفت که ادامه جنگ اسرائیل با ایران ضربه ای مهلک به اقتصاد منطقه خواهد زد.
کویت خواستار توقف درگیری ها شد
سفیر و نماینده کویت در شورای امنیت نیز خواستار مداخله سازمان ملل برای توقف جنگ شد.
وی در نشست اضطراری شورای امنیت سازمان ملل متحد گفت که کشورش به عنوان یکی از اعضای شورای همکاری خلیجفارس خواستار خویشتنداری طرفین و ممانعت از ادامه حملات بیشتر شد.
سفیر کویت تصریح کرد: به عنوان یکی از کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس خواستار توقف حملات به تاسیسات زیربنایی از جمله هستهای است.
انتهای پیام/ع.غ
صفحات اجتماعی
اینستاگرام تلگرام توییتر آر اس اس