جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳ 
qodsna.ir qodsna.ir

انتخاب السنوار و راهبرد آتی حماس

«من برای حضور در مناصب و پست ها تلاش نمی کنم» نخستین اظهار نظر السنوار پس از انتخاب به عنوان مسئول حماس در غزه جمله کوتاهی بود که پیامی بزرگ در خود نهفته داشت.

خبرگزاری قدس (قدسنا) احمد روح الله زاد*: «من برای حضور در مناصب و پست ها تلاش نمی کنم» این نخستین اظهار نظر یحیی السنوار پس از انتخاب به عنوان مسئول حماس در غزه و جانشینی «اسماعیل هنیه» بود، جمله ای کوتاه اما پر معنا.

یحیی السنوار 55 ساله 24 سال از عمر خود را در زندان های رژیم صهیونیسیتی سپری کرده است که در سال 2011 در مبادله اسرا میان حماس و رژیم صهیونیستی آزاد شده است. وی یک مسئول و فرمانده بلند پایه حماس است. عضو موسس گردان های شهید عزالدین القسام (شاخه نظامی حماس) بوده و موسس سازمان اطلاعاتی حماس به نام مجد است. همچنین مسئول پرونده مذاکره تبادل اسرا و مشاور اسماعیل هنیه از سال 2011 بوده است. در واقع با توجه به سوابقش در شاخه نظامی و سازمان اطلاعاتی حماس، می توان گفت علقه ها و ساختار فکری وی بیش از آنکه سیاسی باشد، نظامی - امنیتی است. بر این اساس باید تحولی را در راهبردها و برنامه های آتی حماس انتظار کشید.

این نکته که وی در نخستین اظهار نظرش پس از قبول این مسئولیت اعلام می کند که برای حضور در هیچ منصبی تلاش نمی کند، نشان می دهد که وی برنامه های خاصی برای آینده مقاومت در سر دارد. این جمله نشان دهنده آن است که انسانهایی که در بستر دینی اسلام رشد یافته اند، در واقع انسان هایی مکلف هستند که تنها به خدمت در جامعه اسلامی و تکلیفی که دین بر آنان نوشته، می اندیشند. در شرایط فعلی که فلسطین در اشغال است و اشغالگران صهیونیست با توجه به شرایط منطقه ای و بین المللی، خشونت و جنایت و سرکوب فلسطینیان را به اوج خود رسانیده اند و غزه هم از محاصره شدید و طولانی در رنج است و تعداد "شهدای محاصره" از شهدای 3 جنگ تحمیلی سال های اخیر، فزونی گرفته است، تکلیف یک انسان مسلمان مسئول کاملا مشخص است. از این روی است که یحیی السنوار دقیقا بعد از جمله اینکه وی تلاشی برای حضور در مناصب ها ندارد، تاکید می کند که " نتانیاهو را از حضور در منصبش پشیمان و به گریستن وا خواهد داشت."

به عبارت دیگر راهبرد حماس در دوره مسئولیت السنوار در همین عبارت کوتاه ترسیم شده است. یعنی راهبرد بازگشت تام و تمام به مقاومت و افزایش هزینه های امنیتی و نظامی دشمن صهیونیستی. راهبردی که با اقبال گسترده جامعه فلسطینی، خصوصا جوانان روبرو شده است، جوانانی که در صف نخست انتفاضه سوم قرار دارند. همچنین این راهبرد از سوی جوامع مسلمان نیز مورد استقبال گرفته است.

اساسا انتخاب السنوار نشان می دهد که رهبران و فرماندهان نظامی در جامعه فلسطین و خصوصا در نزد جوانان فلسطین از محبوبیت بیشتری نسبت به رهبران سیاسی برخوردار هستند. به عبارت دیگر این انتخاب نشان می دهد که جامعه فلسطین و اعضاء و طرفداران حماس از رویکردهای سال های اخیر مسئولان سیاسی حماس و ورودشان به پرونده های اختلافی فی ما بین دوات های اسلامی، خرسند نیستند و خواستار تغییر جدی در این رویکردها هستند.

واکنش مسئولان امنیتی رژیم صهیونیستی به انتخاب السنوار به عنوان مسئول حماس در غزه نیز به این مسئله باز می گردد که از تغییر راهبرد حماس احساس خطر می کنند. به همین دلیل "آوی دیختر" رئیس پیشین شاباک و رئیس کمیته امور نظامی و بین‌الملل پارلمان رژیم صهیونیستی به مسئولان رژیم صهیونیستی هشدار داده و توصیه می کند باید بنیه نظامی اسرائیل را با هدف نابودی زیر ساخت های مقاومت در غزه تقویت کرد. چرا که مغز افزار مقاومت فردی شده که از موسسین شاخه نظامی و سازمان اطلاعاتی و امنیتی حماس است و این معنایی جز تشدید مقاومت مسلحانه ندارد.

*کارشناس مسائل خاورمیانه
انتهای پیام/


| شناسه مطلب: 6







نظرات کاربران

فیلم

خبرگزاری بین المللی قدس


خبرگزاری بین المللی قدس

2017 Qods News Agency. All Rights Reserved

نقل مطالب با ذکر منبع بلامانع است.