تحرکات مخفیانه رژیم صهیونیستی و تغییر راهبردها پس از شکست در جنگ غزه

پس از ناکامی و شکست رژیم صهیونیستی در دستیابی به اهداف جنگی خود در غزه، این رژیم اکنون بهدنبال اجرای طرحهای جایگزین برای اعمال فشار بر حماس است.
به گزارش خبرگزاری بین المللی قدس به نقل از روزنامه مصری الدستور، اسرائیل برای جبران شکست های خود ممکن است ازسرگیری درگیری و جنگ، قطع کمکهای بشردوستانه و ممانعت از بازسازی غزه، را در دستور کار قرار دهد و از سوی دیگر ممکن است در راهبرد جدید خود ترکیبی از فشارهای اقتصادی و شروط سختگیرانه برای بازسازی غزه را مد نظر قرار دهد.
کانال دوازده تلویزیون رژیم صهیونیستی با اشاره به تلاش تل آویو برای پیدا کردن جایگزین های لازم برای گزینههای نظامی تصریح کرد:با ادامه بنبست سیاسی و امنیتی در نوار غزه، نیاز به یک راهبرد جایگزین که اهداف رژیم صهیونیستی را بدون ازسرگیری جنگ یا تحمیل سیاست کوچ اجباری بر ساکنان محقق کند، بیش از پیش احساس میشود.
در این راستا، کارشناسان معتقدند رژیم یک اهرم فشار اقتصادی قوی در اختیار دارد که میتواند برای افزایش فشارهای داخلی بر حماس مورد استفاده قرار گیرد و این اهرم چیزی جز تمایل مردم غزه برای بازگشت به زندگی عادی خود نخواهد بود.
کانال 12 عبری می افزاید این رویکرد شانس بیشتری برای جلب حمایت جامعه بینالمللی دارد، زیرا از یکسو نیازهای انسانی ساکنان غزه را تأمین میکند و از سوی دیگر امنیت اسرائیل را تضمین کرده و امکان آزادی اسرای اسرائیلی در دست حماس را فراهم میآورد.
این گزارش همچنین تأکید کرد با پایان مرحله اول توافق تبادل اسرا و بازداشتشدگان، اسرائیل همچنان از دستیابی به دو هدف اصلی خود در جنگ غزه یعنی بازگرداندن تمامی اسرای اسرائیلی، چه زنده برای بازگشت مجدد به آغوش خانوادههایشان و چه اجساد کشتهشدگان برای دفن ناکام ماند و سرنگونی حاکمیت حماس در نوار غزه نیز تحقق پیدا نکرد.
این منبع می افزاید: در فضای داخلی اسرائیل، اختلافات شدیدی در خصوص نحوه برخورد با حماس به وجود آمده است به گونه ای که برخی خواهان توافق با حماس به هر قیمتی هستند، در حالی که گروهی دیگر هرگونه توافقی را که به ادامه حاکمیت حماس منجر شود یا به تمامی خواستههای آن پاسخ دهد از جمله خروج کامل ارتش اسرائیل از غزه و ارائه تضمینهایی برای پایان جنگ و بازسازی را رد میکنند.
طبق گزارش کانال ۱۲ اسرائیل، این رژیم سه گزینه اصلی برای اعمال فشار بر حماس در اختیار دارد که گزینه نخست آن ازسرگیری جنگ خواهد بود. این گزینه ممکن است به کشته شدن بیشتر اسرای اسرائیلی که هنوز زنده هستند منجر شود و بنابراین خطرات زیادی به همراه دارد.
جلوگیری از ورود کمکهای بشردوستانه دیگر گزینه ای است که اسرائیل پس از پایان مرحله اول توافق، محدودیتهایی برای ورود کمکها اعمال کرده است. اما این اقدام تأثیر فوری نخواهد داشت زیرا حماس طی دوره آتشبس ذخایر لازم را پر کرده است.
مانعتراشی در روند بازسازی غزه نیز یکی دیگر از گزینه های پیش روی اسرائیل است که این گزینه اهمیت استراتژیک بالایی دارد زیرا حماس برای جلوگیری از سرزنش شدن و نیفتادن تقصیرها به گردن او به دلیل بحران انسانی در غزه، به بازسازی نیاز دارد.
این منبع در ادامه خاطر نشان می کند: استراتژی و راهبرد مؤثرتر اما توقف جنگ همراه با شروط سختگیرانه برای بازسازی غزه خواهد بود.
طبق این گزارش، کارآمدترین راهکار اسرائیل میتواند توقف جنگ، همراه با اعمال شروط سختگیرانه در روند بازسازی باشد که این امر می تواند شامل خلع سلاح کامل غزه،نابودی زیرساختهای نظامی حماس، از جمله مراکز تولید، انبارهای سلاح و مقرهای فرماندهی زیرزمینی و روی زمین و خروج رهبران سیاسی و نظامی حماس از غزه باشد.
این استراتژی در شرایطی مطرح میشود که جامعه بینالمللی در حال مشخص کردن مواضع خود درباره آینده غزه است. دولت آمریکا، با وجود مخالفت با اشغال کامل نوار غزه، از رویکردی حمایت میکند که مانع بازگشت حماس به قدرت شود و در عین حال، در صورت لزوم، به اسرائیل اجازه دهد که مجدداً از قدرت و نیروی نظامی استفاده کند.
همچنین، انتظار میرود که در مرحله بعد، هماهنگی بین اسرائیل و آمریکا برای تعیین معیارهای ازسرگیری جنگ، در صورت ناکامی فشارهای اقتصادی در تحقق اهداف اسرائیل، افزایش یابد.
صفحات اجتماعی
اینستاگرام تلگرام توییتر آر اس اس