qodsna.ir qodsna.ir
روز جهانی قدس/ 9

ظرفیت‎های وحدت گرایانه و انسجام بخش روز جهانی قدس

تا کنون تئوری وحدت امت؛ پایگاه وسیعی در جهان اسلام پیدا کرده ولی متاسفانه در خاور میانه با واگرایی های مذهبی و یا سیاسی روبرو بوده است؛ تا جایی که گاهی این فرایند را کند ساخته است.

 

گروه تحلیل و تفسیر خبرگزاری قدس (قدسنا):  در بخش نهم از پرونده روز جهانی قدس در نظر داریم ظرفیت وحدت گرایانه و انسجام بخش  روز جهانی قدس در جهان اسلام را مورد بررسی قرار دهیم.

 

 پایه روز جهانی قدس تفکر وحدت امت اسلامی است. قطعا وحدت امت اسلامی ظرفیت های جدیدی را ایجاد می کند.

فلسطین به عنوان یک اولویت امت اسلامی می تواند آغازی بر این تئوری باشد. یعنی اگر جهان اسلام با وحدت امت موفق شدند تغییری در معادله فلسطین پدید آورند؛ قطعا این ظرفیت در آینده  و در حمایت از منافع جهان اسلام تصمیم ساز خواهد بود و ممکن است در بحران های دیگر جهان اسلام مانند کشمیر، یا قره باغ و غیره شرایط را به نفع جهان اسلام تغییر دهد.
 

روز جهانی قدس در انسجام بخشی به جریان های مترقی در کشورهای اسلامی نیز از توانمندی های ویژه ای برخوردار است.
 

شکی نیست که نخبگان در هر جامعه ای نیروی پیشروی اجتماعی هستند و این نیروهای نخبه در بسیاری از فرایند های تحول پیشقدم هستند.

تا کنون تئوری وحدت امت؛ پایگاه وسیعی در جهان اسلام پیدا کرده  ولی متاسفانه در خاور میانه با واگرایی های مذهبی و یا سیاسی روبرو بوده است؛ تا جایی که گاهی این فرایند را کند ساخته است.

در جهان اسلام کسی نیست که به وحدت امت اعتقاد نداشته باشد. به همین دلیل دشمن هم اصل وحدت امت را زیر سوال نبرده است؛ بلکه تلاش می کند موانعی را در پیشِ روی آن قرار دهد. گارد مذهبی جوامع و الگوهای غربی مانند دولت های ملی و پیش کشیدن موضوعات قومی از جمله موانعی است که بر سر راه این مسئله کاشته شده است.


انتهای پیام/22/