پنج‌شنبه ۹ فروردین ۱۴۰۳ 
qodsna.ir qodsna.ir

آستانه دو؛ زمینه ساز تشریک مساعی برای جنگ علیه تروریسم

اجلاس آستانه، سوریه را به سمت یک راه حل سیاسی برده و زمینه تشریک مساعی برای جنگ علیه گروههای تروریستی داعش و جبهه النصره را فراهم ساخته است.

خبرگزاری قدس (قدسنا) «حسین رویوران»: سومین اجلاس در باره سوریه که روز پنجشنبه در آستانه، پایتخت کشور قزاقستان آغاز شده اهمیت زیادی دارد که به طور کلی می توان آنها را در موارد زیر خلاصه کرد:

-   از یک سو فلسفه اجلاس آستانه که بر پایه جایگزین کردن راه حل سیاسی به جای راه حل نظامی است، هواداران جدیدی پیدا کرده است و امریکا و اردن با اعلام پذیرش این چارچوب در اجلاس سوم آستانه حضور خواهند داشت.

-  همچنین مهمترین دستآورد اجلاس اول آستانه، یعنی آتش بس در سوریه، همچنان پابرجا است و زمینه حل و فصل اختلافات در بسیاری از مناطق در سایه این آتش بس اتفاق افتاده است. به عبارت دیگر بسیاری از افراد مسلح با استفاده از فرمان عفو عمومی آقای بشار اسد، رئیس جمهور سوریه، سلاح خود را بر زمین گذاشته و از عفو عمومی دولت سوریه استفاده کرده اند.

-  همچنین این اجلاس در واقع زمینه ساز اجلاس ژنو خواهد بود که قرار است بعد از مدت ها تعویق در 23 فوریه جاری برگزار شود.

-  ایجاد انسجام بین گروه های معارض و گسترش نمایندگی آنها و مشارکت همزمان گروه های سیاسی و نظامی در این اجلاس، یکی از مهمترین راه های موفقیت اجلاس ژنو بشمار می رود.

-  بر این اساس می توان گفت که فرایند آستانه، کشور سوریه را به سمت یک راه حل سیاسی برده و زمینه تشریک مساعی برای جنگ علیه گروه های تروریستی داعش و جبهه النصره را فراهم ساخته است.
 
-  در ادلب گروه های مسلح و جبهه النصره درگیری های وسیعی داشته اند و به نوعی مناطق تحت نفوذ هرکدام از یکدیگر جدا سازی شده است که این موضوع می تواند حمله هواپیماهای روسیه به مواضع تروریست ها را تسهیل سازد.
 


-  همچنین در حال حاضر در مقابل داعش 3 جبهه باز شده است:

1-  یک جبهه در شهر الباب در شمال شرقی حلب است که ارتش سوریه از یک سو و نیروهای مسلح و ارتش ترکیه از سوی دیگر شهر الباب را به محاصره کامل درآورده اند.

2-  جبهه دوم در منطقه دیر الزور است که علیرغم اینکه نیروهای سوری در محاصره داعش هستند اما ارسال کمک های هوایی به آنان و بمباران مواضع داعش، زمینه پیشروی نیروهای دولتی را فراهم کرده است.

3-  جبهه سوم در شرق حمص است که ارتش سوریه تاکنون توانسته است منطقه قریطین و منابع گازی الشاعر را آزاد سازد و خود را به نزدیکی شهر تدمُر برساند.

-  استمرار آتش بس از یک سو و گسترش جنگ علیه گروه های تکفیری می تواند زمینه موفقیت گفتگوها را در آینده فراهم سازد. زیرا بدون از بین بردن گروه های تکفیری، احتمال حل سیاسی بحران در سوریه وجود ندارد.

-  همچنین باید توجه داشت که اجلاس آستانه جانشین اجلاس ژنو نیست. آنچه در آستانه مطرح است:

1.کیفیت مذاکره کنندگان است که برای نخستین بار گروهای مسلح مخالف دولت به مذاکره فراخوانده شده اند و در کنار مخالفان سیاسی با نمایندگان دولت سوریه گرد یک میز نشسته اند.

 2- کمیت مذاکره کنندگان است به این معنی که مذاکرات سوری – سوری است و نه طرف های خارجی و تصمیمات این طرف های سوری در اجلاس آستانه است که می بایست در اجلاس ژنو مورد توجه قرار گیرد.

 3- این اجلاس تاکید دارد که فقط کسانی که به راهکار سیاسی معتقد هستند و از تروریست ها حمایت نمی کنند می توانند در حل بحران سوریه نقش داشته باشند.

*کارشناس مسائل منطقه
انتهای پیام/


| شناسه مطلب: 29







نظرات کاربران

فیلم

خبرگزاری بین المللی قدس


خبرگزاری بین المللی قدس

2017 Qods News Agency. All Rights Reserved

نقل مطالب با ذکر منبع بلامانع است.